L’espai de joc del Saüc es troba a la planta baixa d’una casa a l’entrada del poble de Butsènit d’Urgell. Aquesta planta baixa és la que s’ha habilitat com a Espai de Joc i comparteix esopai amb la Llar de Criança i com a refugi provisional de l’Escola Bosc, fins que la bioconstrucció de Montgai estigui enllestida.

El dia a dia, així com l’adaptació realitzada dels espais i l’elecció dels diferents elements s’hi ofereixen, són una mostra de la nostra manera d’entendre l’acompanyament respectuós dels infants. Es dona prioritat als materials naturals i quotidians, senzills i no estructurats, que fomenten l’activitat autònoma i reforcen el vincle amb l’entorn.

L’espai d’expansió

Aquest és un espai ampli i diàfan. Compta amb els espais de psicomotricitat, de joc presimbòlic i simbòlic, amb material estructurat i no estructurat. En aquesta estança també hi trobem la zona de canvi de bolquers i de roba, amb un canviador.

Tots els materials estan a l’abast dels infants, exposats en prestatgeries, cistells i paneres. Hi ha elements de reutilització-reciclatge, paneres del tresor, joguines de materials nobles, nines de roba, pilotes, teles i disfresses, saquets sensorials, material de la natura, cuineta i utensilis de cuina, estructures Pikler de psicomotricitat, caseta, entre d’altres.

Utilitzem catifes de gruixos i materials diversos perquè els infants puguin experimentar el moviment sobre diferents superfícies i per delimitar els ambients. Així, també dóna més calidesa a l’espai i fa un ambient més acollidor.

Espai artístic i de manipulació

Situat al costat de la cuina, s’utilitza pels àpats i per experimentar amb aliments i altres materials com fang, ceres, pintura… Està equipat amb una taula adaptada a la mida dels infants, on ells poden manipular-hi i menjar-hi tranquil·lament.

En aquest mateix espai està el racó artístic, musical i d’expressió artística. Hi ha campanetes, ous de percussió, xilòfon, una flauta, harmònica, tambor de ma, pandereta, entre d’altres… així com tot el material de dibuix.

Espai relaxat i biblioteca

És una habitació pensada principalment perquè els infants hi puguin dormir, però també es realitzen altres activitats tranquil·les com explicació de contes o massatges. Disposa de matalassets, un mirall i dos prestatgeries amb contes i diversos materials a l’abast.

Espai d’higiene

Espai adaptat amb palanganes a l’alçada adequada perquè els petits puguin ensabonar-se i esclarir-se les mans, així com adaptador pel vàter i orinal.

La terrassa

L’espai d’expansió té sortida a la terrassa, que disposa d’un sorral, una zona de joc amb aigua amb elements per fer transvasaments, un carretó, un cofre amb elements d’experimentació, un boti boti, una hamaca, un gronxador de tela, trapezis amb cordes, caixes i jardineres per cultiu d’hortalisses, flors i plantes aromàtiques, cubells, pales i regadores.

L’entorn

La terrassa dóna accés al carrer, en un entorn natural. Tenim la possibilitat de fer petites excursions pel poble i els seus boscos propers.