Les mares de dia som persones formades en l’atenció als infants que donem un servei personalitzat, professional i de qualitat des d’un entorn quotidià per respondre a la necessitat de conciliar la vida laboral i familiar.

Adaptem i equipem degudament casa nostra, la llar de criança, per acompanyar a un nombre reduït d’infants, un màxim de quatre, d’edats compreses entre els 4 mesos i els 6 anys. És un acompanyament respectuós i alegre, que segueix un ritme natural i tranquil.

A través de la vida en família, els infants comencen a omplir de sentit l’entorn físic que els envolta i s’endinsen en el món social i cultural en el que viuen. Les llars de les mares de dia representen la continuïtat de l’ambient familiar.

Aquestes característiques del servei fan que sigui més senzill observar, identificar i atendre les veritables necessitats de cada infant amb una resposta de qualitat. És així com vetllem pel seu benestar i contribuïm al seu desenvolupament tant en el camp físic (alimentació, higiene, descans) com emocional i social. Aquest tipus d’atenció facilita que la relació entre els infants es doni d’una manera més natural i fluïda.

Les mares de dia procurem que l’ambient sigui segur, acollidor i adequat. Així s’afavoreix que sigui l’infant qui explori i descobreixi el món que l’envolta i que s’adoni del plaer que això suposa; d’aquesta manera es tenen en compte els seus ritmes interns i les seves necessitats autèntiques.

Els objectius de la Llar de Criança El Saüc són:

– Acompanyar els infants en el desenvolupament dels processos de vida que esdevenen des del naixement fins als 3 anys (o 6 en alguns casos), d’una forma relaxada i afectuosa.

– Proporcionar-los un entorn segur i acollidor perquè puguin evolucionar a través del joc, el moviment, la descoberta i el vincle afectiu segur.

– Oferir un espai de trobada per a les famílies en el qual compartir vivències, inquietuds i aprenentatges, creant una xarxa de suport mutu entorn la criança dels infants.

La Llar de Criança El Saüc es troba a Butsènit d’Urgell, un poble de 260 habitants que pertany al municipi de Montgai, a la comarca de la Noguera.

Mare de Dia El Saüc realitza la seua activitat a la planta baixa d’una casa a l’entrada del poble. Aquesta planta baixa és la que s’ha habilitat com a Llar de Criança i com a Espai de Joc del Saüc.

La Llar de Criança El Saüc ofereix els següents serveis:

  • Acompanyament per a infants entre zero i tres anys, i opcionalment fins a 6 anys si hi ha germans.
  • Ràtio: un màxim de quatre infants.
  • Metodologia escola bosc (respecte per les necessitats reals i acompanyament respectuós, joc lliure i educació a la natura)
  • Servei de dinar.
  • Grup de criança.
  • Tallers en família.
  • Espai de Joc

Horari de la Llar de Criança El Saüc: de 8h a 16h, de dilluns a divendres i de setembre a juliol, seguint calendari escolar. Horaris a convenir segons necessitats de les famílies. La quota es calcularà en funció de les hores que es quedi cada infant.

Els i les més petites acompanyen, en ocasions, els infants de l’Escola Bosc en les sortides. La terrassa dóna accés al carrer, en un entorn natural. Tenim la possibilitat de fer petites excursions pel poble i els seus boscos propers.

Per més informació, podeu consultar el Projecte Educatiu de la Llar de Criança El Saüc:

LLAR DE CRIANÇA EL SAÜC, PROJECTE EDUCATIU (revisió març 2020)

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per a rebre més informació podeu escriure a sauc.assoc@gmail.com o trucar o whatsap al 606597090 (Arantxa).