El saüc (Sambucus nigra) és un arbust caducifoli del gènere Sambucus. El trobem bàsicament a l’entorn europeu, especialment a les conques del Mediterrani. És abundant a la Ribera del Sió. Per les seves propietats era anomenat “el bon arbre” i se’n plantava a tots els masos. El saüc és expectorant, antireumàtic, antigotós, per l’àcid ùric, afeccions oculars, antiinflamatori, lleugerament laxant, diaforètic, antiviral.

L’Associació per la infància, l’educació viva, el lleure i la natura El Saüc, és una associació sense ànim de lucre formada per un grup de persones unides per l’interès per la criança respectuosa, l’educació dels infants i l’estima i amor per la natura, la necessitat de compartir experiències, dubtes, informacions, i la motivació per crear un espai de reflexió amb les famílies, professionals i gent interessada en aquest àmbit.

Som un grup de famílies amb formacions diverses relacionades amb l’àmbit social, educatiu i de la salut, amb la inquietud de satisfer la necessitat d’ampliar el ventall d’opcions en l’àmbit de l’educació dels infants i les seues famílies al territori i oferir recursos i estratègies per a la transformació social individual i col.lectiva des de diferents pedagodies i teories alternatives.

Volem, per tant, millorar la qualitat de vida de la ribera del Sió i la zona propera. Volem oferir un servei que no està cobert, per tal d’afavorir una millora en la salut emocional dels infants i les seves famílies.

Volem enfortir l’harmonia entre les persones i la natura i apropar-les al medi natural a través de l’educació viva i activa en tots els seus àmbits. Ens agradaria transmetre els valors que ens aporta la natura com a entorn d’aprenentatge, permetent la llibertat per explorar, investigar i experimentar per sí mateixes. Acompanyem de manera respectuosa per a que les persones siguin capaces d’abordar amb èxit els desafiaments futurs de la nostra societat i poder aprendre, sentir i pensar lliurement.

Els objectius de l’associació són oferir un espai en el qual els infants se sentin estimats i respectats, en un ambient adequat, relaxat i segur, adquirir competències que permetin acompanyar en el seu procés de creixement, crear una xarxa de famílies de suport i acompanyament mutu i crear espais de reflexió i conscienciació.

Proporcionem un ambient de joc en l’ampli espai del bosc, el camp i l’aire lliure que ofereix la possibilitat de desenvolupar la curiositat i l’aprenentatge a traves del compromís amb la natura, les estacions i els elements. Un espai on permetre el desenvolupament humà, la intuïció, la creativitat, l’expressió, la imaginació i l’autoestima.

Oferim la possibilitat d’espais educatius diferents als convencional que respecta les necessitats reals dels infants i alhora apropa a la descoberta de l’entorn natural més proper. Que té en compte tant les necessitats emocionals com les de desenvolupament. En un entorn natural, que entenem que és l’idoni per aprendre de l’entorn per conèixer el món amb els cinc sentits i que permet el desenvolupament adequat de la motricitat fina i gruixuda. Un entorn que si de ben petites l’aprenem a estimar, de grans el voldrem cuidar de veritat.

Oferim:

– espais d’educació viva i desenvolupament humà per a infants de 0 a 6 anys i les seues famílies:

  • El Saüc Escola Bosc
  • Espai de criança compartida
  • grup de criança
  • servei de Mare de Dia

– espai de joc

– xerrades i tallers

 

Volem que El Saüc sigui un centre actiu a la ribera del Sió i rodalies, que contribueixi i participi de forma activa en la vida dels nadons, infants i adolescents i les seves famílies i així dinamitzar el territori.