D’on venim?

Les cofundadores de l’Associació el Saüc i de l’Escola Bosc El Saüc venim del món de l’educació, l’educació social, l’esport, el lleure i la salut. 

La maternitat ens fa replantejar moltes coses i la nostra filosofia de l’educació experimenta una revolució important: emocions, reptes i un continu aprendre sobre el sentir i l’amor. I realitzar una criança conscient i respectuosa esdevé la més gran font d’aprenentatge i creixement personal.

Totes les nostres experiències prèvies i un permanent procés d’aprenentatge, ens fan sentir la necessitat d’apostar per un canvi en l’educació actual, ajudant a crear la possibilitat d’una educació respectuosa amb els infants des de la primera infància, una necessària cultura de la Infància. 

Això ens fa qüestionar quines són les necessitats reals de la infància que cal vetllar per permetre el seu desenvolupament harmònic. En adonar-nos que les necessitats de la infància, sobretot en la etapa sensoriomotriu i la etapa preoperativa (etapes que inclouen dels 0 als 7-8 anys) són: el descobriment de l’entorn amb els 5 sentits, el descobriment del propi cos, la necessitat d’un apego segur, la necessitat de joc lliure, la necessitat de moviment, la necessitat de disposar de temps, la necessitat de ser respectades… comencem a investigar i a qüestionar-nos més profundament del que ho havíem fet fins el moment, la visió que la societat actual té de la infància, i la que s’ha tingut fins al moment.

Alhora descobrim el món de l’educació a la natura, i comencem a llegir i a formar-mos en Escoles bosc (o projectes educatius a a natura) i aprofundim en l’educació viva, educació activa i educació lliure. És aquí quan ens adonem que el millor ambient preparat per a l’aprenentatge en aquestes etapes és la Natura, i que la manera com volem educar els nostres infants, respectant ritmes, interessos i necessitats té un nom: educació viva. 

I així neix L’Escola Bosc El Saüc, un projecte d’educació viva a la natura.

Anna Borràs

DSC06078ret

Cofundadora de l’Associació El Saüc. Mare de l’Ayla i en Roc, Llicenciada en Ciències de l’Activitat física i l’esport, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, directora de lleure, tècnica de primer nivell de surf de neu, amb formació en Escoles Bosc a l’Escola del Bosc de Rubió i amb l’Associació EDNA, Formació en Educació Viva i Acompanyament Emocional al CAIEV. També formació en metodologia Montessori i en Currículum i Natura. M’encanta la natura, l’esport i la infància. Amb experiència en el tracte amb infants a les pistes d’esquí de fons, alpí i snowboard; a les piscines i gimnasos. De petita vaig créixer en una casa al mig del bosc on el meu pare em va transmetre la seva passió per la natura. Al Cau de Mataró “Arrels” també m’hi vaig trobar molt bé. També m’encanta llegir, fer artesania, dibuixar, els animals i molts esports i les postes de sol.

Arantxa Luque Cortés

20180520_112628

Cofundadora de l’Associació El Saüc i acompanyant de l’Escola Bosc El Saüc. Mare de l’Om i Gaia, estudis en Treball Social a la URV de Tarragona i en Educació Social per la UOC. He realitzat diferents cursos de formació relacionats amb la infància, la salut i l’intervenció social i també d’organització i gestió d’entitats socials, culturals i educatives. Tinc formació en educació a la Natura (EdNa) i en Currículum i Natura (InNatura). Sóc formadora de formadors i Mare de Dia. Relacionat amb l’àmbit social i educatiu, he treballat en el camp de la joventut, com a tècnica de salut a l’Oficina Jove del Baix Ebre, als serveis socials d’atenció primària a Cambrils, he participat en el programa Pack Aula Jove de la Generalitat realitzant tallers als instituts sobre autestima, presió de grup, imatge corporal, prevenció dels TCA, prevenció de drogues, educació sexual i assetjament escolar, entre altres, i també com a de monitora i acompanyant d’infants amb necessitats educatives especials. En el camp de la salut mental, tinc experiència en serveis de llars amb suport – pisos assistits, al programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar, i acompanyaments, amb persones amb trastorns mentals severs i/o discapacitat psíquica. Tinc experiència també en dinamització de grups i famílies i col·laboro en un espai terapèutic i psicoeducatiu. Vinculada al món social de ben jove he participat en diferents projectes estudiantils i socials. Activista pel dret a l’habitatge i en defensa de la salut pública, sóc membre activa de diferents organitzacions de caràcter social i de defensa del territori i dels seus recursos naturals. La natura és inesgotablement sostenible si cuidem d’ella, és la nostra responsabilitat passar una terra sana a les futures generacions. Cuidem-la, estimem-la, i aprenem d’ella, ja que no és un lloc per visitar, és casa nostra.